Cursus

Poppelien cursus poppen maken

Een antroposofische of zonnekind pop is een uniek cadeau. Elke pop is handgemaakt en het zijn stuk voor stuk echte karakters die vele harten veroveren. Zeker als je kan zegen dat je de pop zelf hebt weten te maken! Wil je ook leren hoe je Waldorf poppen moet maken?

Ik geef regelmatig cursussen in Deventer aan geïnteresseerde en gemotiveerde mensen die graag zelf een pop maken. In een klein gezelschap werk je een aantal uren heerlijk met je handen aan het maken van je eigen pop. Je maakt je hoofd leeg en aan het eind van de cursus neem je je pop mee naar huis. Een fantastisch cadeau voor een kind of om zelf te houden!

Op dit moment heb ik nog geen nieuwe cursussen gepland. Zou je graag een keer een cursus willen volgen? Stuur dan een mailtje naar poppenkind@gmail.com. Bij voldoende belangstelling kan ik een cursus inplannen. De cursussen worden gegeven in Deventer.

 

Cursus eenvoudig knuffelpopje

soft cuddle doll

Dit popje is vooral geschikt voor jonge kinderen en baby’s.

Dit is een goed model om te beginnen wanneer je voor het eerst een pop gaat maken en ook nog niet zoveel handwerkervaring hebt, omdat je hierbij een aantal basistechnieken leert.

Je kunt van te voren aangeven welke kleur je graag zou willen maken. Je kan hierbij kiezen uit roze, zacht blauw, wit of zacht geel. Het stikwerk op de naaimachine bereid ik vast voor zodat we het popje in één dag af krijgen.

Je leert op deze dag een hoofd maken maar nog zonder de ogenlijn die de overige poppen hebben. Je leert een aantal basissteken zoals de matrassteek en de rijgsteek. We gaan haartjes borduren, handjes en voetjes vullen, het popje in elkaar zetten en het mutsje vastmaken.

Voor dit popje zijn nog geen nieuwe data bekend.

Cursus knuffelpopje

knuffelpopje roze zittend

Dit popje is geschikt voor jonge kinderen van ca 1 tot 4 jaar

Dit popje heeft al wel een ogenlijn. Ervaring in poppen maken is niet nodig maar wel is het handig wanneer je wat handwerkervaring hebt en een aantal basis steken kent zoals de rijgsteek, matras steek (ook wel hij-zij steek genoemd) of dat snel oppikt en een beetje kunt breien en haken.

Je leert het maken van een klein poppenhoofd van ca 17 cm met ogenlijn, het vullen van het lijfje en de handjes, het in elkaar zetten van het popje, het breien of haken van een pruikje en het bepalen van de plaats van de ogen en mond en het borduren daarvan. Al het stikwerk op de naaimachine wordt door mij voorbereid, het is daarom handig als je alvast doorgeeft welke kleuren je zou willen voor het lijfje.

Deze cursus wordt verspreid over 2 dagen.

Op dit moment zijn nog geen nieuwe data bekend

Cursus ledematenpop

jointed doll

Een ledematenpop is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 5.

Tijdens deze cursus leer je een poppenhoofd maken van ca 26 cm met een ogenlijn, het vullen van het lijf en de ledematen en het bevestigen van de armen en benen zodat ze kunnen scharnieren. Deze pop kan zelfstandig zitten.

Deze cursus wordt verspreid over 2 dagen.

Op dit moment zijn nog geen nieuwe data bekend.